Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen zijn elke keer weer een leuke afwisseling voor de kinderen/jeugd.  Hier kunnen ze hun zwemvorderingen laten zien.
Ze worden twee maal per jaar gehouden (rond november en mei) op een zondag in De Veldschuur.
De clubkampioenschappen duren van 13.30 tot 17.00 uur.

13.30 uur tot 14.00 uur inzwemmen.

14.00 uur wedstrijden , hierna  pauze en de laatste reeks wedstrijden. Na de wedstrijden hebben we de Zweedse estafette  en kunnen de kinderen hierna vrij zwemmen. Prijsuitreiking en om 17.00 uur zit de dag erop.

Alle kinderen/jeugd van de club mogen mee zwemmen. Het gaat er altijd heel gemoedelijk aan toe. Bij ons gaat het erom dat ze meedoen en een gezellige middag hebben. Iedereen krijgt een medaille en een certificaat met hun tijden erop. Ze zwemmen tegen kinderen van hun eigen groep. Door beide keren(november en mei) mee te zwemmen, kunnen ze zien of ze zich verbeterd hebben. Degene die zijn/haar tijd het meest verbeterd heeft (PR) krijgt een wisselbeker met zijn/haar naam een jaar lang mee naar huis. Er is een wisselbeker voor elke zwemgroep, één voor de meisjes en één voor de jongens.

Voor de jeugdgroep gelden de volgende technische aandachtspunten.

De trainsters begeleiden de kinderen/jeugd voor en tijdens de wedstrijden.

Familieleden en vrienden zijn van harte welkom om in het zwembad of achter het glas te komen kijken en aan te moedigen. Het is er altijd erg warm dus denk aan luchtige kleding. Aan het einde van de wedstrijden doen we altijd een Zweedse estafette. Hieraan mag iedereen meedoen; ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s (minimaal diploma A).
Er wordt in gemengde groepen tegen elkaar gezwommen. Dus: vergeet je zwembroek of badpak niet!

Als de data bekend zijn zullen ze in de agenda komen te staan.
N.B. Alle kinderen en jeugdleden zijn automatisch ingeschreven. Dus afmelden, uiterlijk 2 weken van te voren bij tc@mzc80.nl .

De mail die jullie krijgen voor de clubkampioenschappen is altijd lijdend!

Veel plezier tijdens de wedstrijden!