Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen zijn elke keer weer een leuke afwisseling voor de kinderen/jeugd. Hier kunnen ze hun zwemvorderingen laten zien. Ze worden twee maal per jaar gehouden (rond november en mei) op een zondag. Zodra de data bekend zijn worden ze toegevoegd in de agenda.

De clubkampioenschappen duren van 13.00 tot 17.00 uur.
Vanaf 13.00 uur tot 13.30 uur opbouwen en inzwemmen. Om 13.30 uur begint de wedstrijd.  In de pauze krijgt iedereen een waterijsje. We vervolgen het programma van de wedstrijd. Afsluitend zwemmen we gezamenlijk de Zweedse estafette. Daarna is er nog vrij zwemmen. Rond 17.00 uur zit de dag erop en reiken we alle medailles en certificaten uit.

Alle kinderen/jeugd van de club mogen mee zwemmen. Het gaat er altijd heel gemoedelijk aan toe. Bij ons gaat het erom dat ze meedoen en een gezellige middag hebben. Iedereen krijgt een certificaat met de tijden erop, bij het Sterrenplan en de Starters krijgen alle deelnemers een medaille.
Ze zwemmen tegen kinderen van hun eigen groep. Door beide keren (november en mei) mee te zwemmen, kunnen ze zien of ze zich verbeterd hebben. Degene die zijn/haar tijd het meest verbeterd heeft (PR) krijgt een wisselbeker met zijn/haar naam een jaar lang mee naar huis. Er is een wisselbeker voor elke zwemgroep, één voor de meisjes en één voor de jongens.

Voor de jeugdgroep gelden de volgende technische aandachtspunten.
De trainsters begeleiden de kinderen/jeugd voor en tijdens de wedstrijden.

Familieleden en vrienden zijn van harte welkom om in het zwembad aan te moedigen. Het is er altijd erg warm dus denk aan luchtige kleding. Aan het einde van de wedstrijden doen we altijd een Zweedse estafette. Hieraan mag iedereen meedoen; ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s (minimaal diploma A). Er wordt in gemengde groepen tegen elkaar gezwommen. Dus: vergeet je zwembroek of badpak niet!

N.B. Alle kinderen en jeugdleden zijn automatisch ingeschreven. Dus afmelden kun je uiterlijk 2 weken van te voren bij tc@mzc80.nl .